Speciale pagina's

Niet verwijderen

Hoofdmenu

alle hoofdmenu pagina's

Linkdump

» Piet Vink Prijs

Vanmiddag ontvingen we de Piet Vink prijs uit handen van burgemeester Pauline Krikke. Een grote eer en ook een mooie bijdrage aan de tuin. Dank aan De Groene Eland, zij hebben de Zeeheldentuin genomineerd.

Lees meer   Geen reacties |
» Tuindag en BBQ

Na het grote succes van de buurt BBQ in juni, organiseren we natuurlijk een vervolg. Aanstaande zaterdag, 23 september wordt er weer lekker gegeten en gezellig gekletst. Al dit onder het genot van de muziek van Fabiana Dammers.

Lees meer   Geen reacties |
» Nieuwjaarsbijeenkomst 24 januari

Kom jij ook op de nieuwjaarsborrel van de Zeeheldentuin? 
Wil jij ook een moestuintje? Zorg dat je er bij bent!
Hef samen met ons het glas op een vruchtbaar 2017.

  Geen reacties |
» Benefiet barbecue op 27 augustus

Op zaterdag 27 augustus houden we een benefiet barbecue voor en in de Zeeheldentuin. Door mee te doen geniet je niet alleen van de tuin, en heb je een gezellige en smakelijke avond, maar steun je ook de tuin! 

Kosten (eten + drinken): 
Volwassen 15 euro pp
Kinderen 7,50 euro pp 

Aanmelden is nodig zodat wij de inkopen goed kunnen doen en kan via: https://goo.gl/forms/De8WtspfAl7LCcZ03

Het Haags Kinderatelier biedt speciaal voor deze benefiet middag een gratis inloopworkshop aan! Kinderen van 3-5 jaar en hun (groot)ouder(s) maken een werkstuk naar aanleiding van een dierenverhaal. 6-8-jarigen maken zelf een vuurtoren op een eiland met diverse materialen. Alle workshops zijn onder leiding van een kunstenaar-docent en voorafgaand aan de BBQ. Reserveren niet nodig. Meer informatie over het programma van de Groentjes en andere workshops? Kijk op www.haagskinderatelier.nl/agenda of bel 070-3633745

In het kort samengevat:

16.00 – 17.15 uur gratis inloopworkshops van het Haags Kinderatelier

17:30 uur aanvang barbecue (aanmelden vooraf nodig)

We hopen op veel deelnemers! Tot dan!

  Geen reacties |
» Zaterdag 16 juli: Buitenbios

A.s. zaterdag zal er een film vertoont worden in de Zeeheldentuin (welke dat is nog een verrassing!). Aanvang 20:00 uur, en toegang is gratis (donaties zijn welkom!). Wij zorgen voor wat te drinken en pop corn (zolang de voorraad strekt), maar neem gerust ook zelf iets lekkers mee. Vergeet ook niet zelf een stoeltje, kleedje of zitzak mee te nemen zodat je comfortabel zit.

Let op: in tegen stelling tot eerdere berichten is geen picknick (i.v.m. het latere tijdstip). Op de flyer staat per ongeluk zondag 16 juli, maar dat moet natuurlijk zaterdag zijn :)

  Geen reacties |
» Chi Kun in de Zeeheldentuin

Begin de week goed vol met ener-chi en doe zondag 10 juli mee met de cursus Chi Kung in de Zeeheldentuin. Met deze cursus maak je kennis met de de beginselen van Chi Kung en leer je hoe je je energie beter door je lichaam kan laten stromen.

Lees meer   Geen reacties |
» Kalender voor de zomer 2016 bekend!

De evenemten commissie heeft weer een aantal leuke activiteiten op de planning gezet! Hou deze data alvast vrij, meer informatie volgt snel:

* 19 juni: vaderdag BBQ (je kunt je nu opgeven, zie nieuws en facebook)

* 10 juli: ervaar hoe fijn Chi Kung is (in de buitenlucht)! 

* 16 juli: Buiten bioscoop

* 27 augustus: Benefiet BBQ

En bij extreem mooi weer organiseren we last minute Water speel dag!

Heb je vragen of suggesties? Mail naar evenementen@zeeheldentuin.nl 

  Geen reacties |
» BBQ zondag 19 juni in de Zeeheldentuin

Kom met ons genieten van een heerlijk BBQ in de Zeeheldentuin op zondag 19 juni vanaf 17:30u!

Kosten (eten + drinken): 
Volwassen 15 euro pp
Kinderen 7,50 euro pp 

Voor dit bedrag krijgt je een smakelijke BBQ met goed biologisch scharrel vlees van Slagerij 't Oude Ambacht, vis van de Zeehelden markt, heerlijke bijgerechten en diverse drankjes. Geef via het onderstaande formulier aan met hoeveel mensen je wilt komen, zodat wij de inkopen goed kunnen doen:

http://goo.gl/forms/0hPZxZFjGxpvgTEE3

Let op! Je inschrijving is definitief na het overmaken van de kosten naar: 

NL12 RABO 0167 7169 13 t.a.v. Stichting Zeeheldentuin 
(onder vermelding van BBQ + jouw naam)

Inschrijven kan tot uiterlijk 16 juni!

Ook is een luchtkussen en schmink voor de kinderen, een een heuze "stoere vader challenge"...!


Tot dan!

Contact: evenementen@zeeheldentuin.nl

  Geen reacties |
» Designkwartier 2016 in de Zeeheldentuin

Van 27 t/m 29 mei vindt de derde editie van het Festival Designkwartier plaats. En ook dit jaar doet de Zeeheldentuin natuurlijk weer mee!

De tuin zal als locatie fungeren voor de glazen kunstwerken van Roza Cornelissen

Rosa is twee jaar geleden begonnen met glasblazen. Na haar studie ‘furniture design’ aan de KABK ontdekte ze haar passie voor het glasblazen. Ze leert het vak bij glasblazer Bernard Heesen aan de Oude Horn te Leerdam. Begin april begon Rosa haar glazen kunstwerken te presenteren. Nu staat ze op Designkwartier met haar werk: Abstract painting. Dit werk gaat over vernieuwing van het bekende. Haar gedachte wordt gepresenteerd door een glazen raam van meer dan 100 handgemaakte glazen bladeren. Wat je daar allemaal doorheen kunt zien moet je beslist zelf komen ervaren.

Zelf ontwerpen met het Haags Kinder Atelier

Iedereen tussen 5 en 13 jaar ontwerpt ook dit jaar als een echte designer in Atelier Van Speijk. Editie 2016 is i.s.m. de Groentjes & De Zeeheldentuin, met toepasselijke workshops als 'Speeltoestel maken n.a.v. Bauhaus' en 'Tuin-ontwerp in maquette-vorm':

Zaterdag 28 mei:

- 5-7 j: Speeltoestel maken n.a.v. Bauhaus 
- 8-13j: Tuin-ontwerp in maquettevorm

Zondag 29 mei:
- 2-5j+vw: Trommel maken en versieren n.a.v. verhaaltje ‘Wij hebben een orkest’ 
- 6-9j: Kleurrijk fantasiehuis maken n.a.v. Hundertwasser, architect en kunstenaar. Het huis kun je meenemen.
- 9-13j: Gevel-ontwerp met diverse materialen n.a.v. verhaal over het 19e eeuwse Zeeheldenkwartier.

Schrijf je snel in voor een workshop tijdens HKA Design Kids 2016

  Geen reacties |
» Moederdag High Tea in de Zeeheldentuin

Ter gelegenheid van moederdag organiseren we op 8 mei een High Tea in de tuin, en de weersvoorspellingen zien er goed voor een zonnige en gezellige middag!

Neem je eigen gebakken taart, scones, sandwiches, of andere hapjes mee, en we maken er samen een geslaagde high tea van! Iedereen is welkom, maar vergeet ook je moeder niet ;) 

Wij zorgen voor lekkere thee, bordjes en kopjes/glazen. 

Reserveer een plekje door je aan te melden via Facebook (https://www.facebook.com/events/1778493412384814/) of mail naar evenementen@zeeheldentuin.nl 

Tot zondag!

  Geen reacties |
» Stekjes-ruil-middag in de Zeeheldentuin op zaterdag 23 april

De lente is nu eindelijk echt begonnen, het moestuintjesseizoen kan van start! Iedereen is druk bezig geweest met plantjes kweken, thuis of in de iglo, en nu is het moment om deze stekjes in de tuin te poten. Dat betekent weer volop bloei, groei en leven in de tuin. Het nieuwe tuinseizoen willen wij vieren met een gezellige middan. Op Zaterdag 23 april organiseren we een stekjes-ruil-middag in de tuin. Dus heb je heel veel bijvoorbeeld tomatenplantjes, ruil die dan met een medetuinierder voor een spinaziestekje! Ook aan de kinderen is weer gedacht. Zij kunnen deze middag weer klussen en knutselen met het Haags Kinderatelier. 

Lees meer   Geen reacties |
» Zeeheldentuin gaat biologische wiet verbouwen

De Zeeheldentuin zoekt 100 vrijwilligers die aanstaande vrijdag elk 5 cannabisplanten willen adopteren. De verkoop van de biologische wiet wordt gebruikt om de grondhuur van €17.500 per jaar te betalen. Volgens de wet mag elke Nederlander maximaal 5 wietplanten hebben voor thuiskweek. Vrijwilligers gaan aanstaande vrijdag de stekjes in de kas verpotten en worden dan formeel economische eigenaar van de planten. De Zeeheldentuin blijft de juridische eigenaar. De vrijwilligers oogsten de wiet en verkopen deze aan een coffeeshop in het Zeeheldenkwartier. De opbrengst wordt gebruikt om de huur van de grond te betalen. De planten worden biologisch gekweekt en verzorgd door de groengroep van de buurttuin.

Lees meer   Geen reacties |
» Paasontbijt in de tuin

Op tweede paasdag organiseert de activiteitencommissie van de Zeeheldentuin een gezellig paasontbijt. Kom jij ook? Vanaf 10:00 ben je van harte welkom om aan te schuiven. Maar voordat we aan tafel gaan, gaan we natuurlijk eerst op zoek naar de paaseieren. Ook aan het vermaak van de kinderen is gedacht. Ze kunnen geschminkt worden en na het ontbij kunnen ze meedoen aan een van de workshops van het Haags Kinderatelier.

Lees meer   Geen reacties |
» NLDOET in de tuin

Op 11 en 12 maart is het NLDOET. Een mooi moment om met de buurt actief te zijn in de Zeeheldentuin en de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar. De details voor de activiteiten tijdens dit weekend volgen nog. Maar het reken op handen uit de mouwen en veel gezelligheid. Wil jij erbij zijn of meer informatie? Stuur een mailtje naar lotte@zeeheldentuin.nl

  Geen reacties |
» Bijeenkomst #2: WE GAAN LOS!

De vorige bijeenkomst was een groot succes. 35 mensen kwamen op de de eerste Zeeheldentuinbijeenkomst van 2016. Het was een gezellige en levendige boel en er zijn veel ideeen ontstaan voor 2016. In de tussentijd zijn een flink aantal bewoners aan de slag gegaan met deze ideeen. Benieuwd wat hier uit is gekomen? Of lijkt het je leuk om ook te helpen? Kom naar de tweede Zeeheldentuinbijeenkomst: WE GAAN LOS! We zien je graag op 1 maart om 19.30 bij 'onze buren" HWW zorg - Op de Laan aan de Laan van Meerdervoort 110-112.

Lees meer   Geen reacties |
» Blog over de eerste Zeeheldentuin bijeenkomst van 2016

Dinsdag 12 januari was de eerste Zeeheldentuinbijeenkomst van 2016. Het thema van de avond was ‘Samen verder bouwen aan de Zeeheldentuin’. Hierbij een kort verslag van de gezellige en creatieve brainstorm avond, die niet alleen goed was voor nieuwe ideeën en acties, maar waarbij juist betrokken van de tuin elkaar leerden kennen, een gezellige avond hadden met elkaar hadden en tot nieuwe inspiratie kwamen voor het nieuwe jaar!

Lees meer   Geen reacties |
» Samen bouwen aan de Zeeheldentuin

Sinds maart 2015 is de Zeeheldentuin open. En wat is er al veel gebeurd! Er wordt getuinierd, gecomposteerd, geklust en soms ook gezellig geborreld. Zodoende ontstaat er al een gezellige community van buurtbewoners die samen werken om van de tuin een levendige buurttuin te maken! In 2016 willen we hier samen met jullie nog meer werk van maken, met als kick-off onze nieuwjaarsmeeting op 12 januari.
Ik kom naar de bijeenkomst!

Lees meer   Geen reacties |
» Zeeheldentuin wint eerste prijs tijdens Europese conferentie voor groene infrastructuur.

De Zeeheldentuin in Den Haag heeft de EUGIC 2015 Award gewonnen in de categorie uitgevoerde projecten in Europese steden. De prijs wordt uitgereikt tijdens de eerste editie van de European Urban Green Infrastructure Conference (EUGIC) in Wenen. Het ontwerp van de Zeeheldentuin, gemaakt door DGJ Architects & Landscapes, wordt door de jury geprezen om het samen met buurtbewoners creëren van een groene plek in versteend gebied, waarin biodiversiteit, het recyclen en hergebruiken van materialen uit de stad, en het voorkomen van wateroverlast een rol spelen. De tweede en derde prijs zijn gegaan naar respectievelijk een groene woonkamer in Ludwigsburg, Duitsland en een duurzaam kantoor in Sofia, Bulgarije.

Lees meer   Geen reacties |
» Opening compostbakkerij in de Zeeheldentuin op 3 oktober

De Zeeheldentuin opent op zaterdag 3 oktober haar eigen compostbakkerij. Vanaf dat moment kunnen bewoners uit de omgeving van de Zeeheldentuin hun GFT naar het inzamelpunt in de tuin brengen. In de tuin wordt van dit afval dan goede compost gemaakt, die weer gebruikt kan worden als vruchtbare meststof. De compostbakkerij is een initiatief van De CompostBakkers en sluit aan bij het Jaar van de Bodem.

Lees meer   Geen reacties |

Calendar

Overzicht van de seizoenen

06 01 18 - 11:21
 

Over

This is the default template for PivotX. You can change this text by editing the file '_sub_about.tpl' in your pivotx/templates/default/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

The image in the header is © Andreas Reinhold.

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Laatste Reacties

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/default/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.10
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed